top of page

GLOSSARI DE PARAULES
(ORDRE ALFABÈTIC)
 

- Briefing: document en el qual es recull tota la informació prèvia sobre l’empresa i el producte per tal de poder iniciar la campanya en la direcció encertada.

 

Director d’estratègia (Planner): és la persona (o departament) encarregada de dissenyar la planificació d’una campanya publicitària.

 

Eslògan: frase breu que resumeix el missatge d’una campanya publicitària i normalment es col·loca al final dels anuncis televisius.

​

- Flash-back: La analepsis (flashback) s'utilitza narrativament per alterar la seqüència cronològica en la història, ens remet a l'passat.

​

- Flash-forward: La prolepsis (flashforward) és un salt cap endavant en el temps, després es torna a aquest.

 

Identificació: estratègia publicitària que consisteix a buscar que l’espectador d’un anunci s’identifiqui amb el seu protagonista, de manera que vulgui consumir el mateix producte. S’acostuma a distingir entre identificació real i identificació ideal.

 

- Jocs publicitaris: jocs, generalment gratuïts i a Internet, encarregats per una marca per tal que el seu producte o logo sigui el centre del joc.

 

- Kitsch: Art que és considerat com una còpia inferior d'un estil ja existent. També s'utilitza el terme kitsch en un sentit per referir-se a qualsevol art que és pretensiós, passat de moda o de molt mal gust.

​

Màscara fotogràfica:  És una pel·lícula amb àrees transparents i zones opaques, que deixen que la llum passi o no passi en un procés d'insolació fotogràfica.

​

Nítid -a: De forma precisa en els seus contorns, d'una gran netedat i claredat, no gens confús.

 

- Pla nadir: La càmera es situa per sota de l'objectiu, un angle perpendicular de terra.

 

Posicionament: estratègia que consisteix a determinar en quin espai es col·loca el propi producte respecte dels de la competència en la ment del consumidor.

 

Postproducció: és l’etapa final del rodatge d’un anunci en la qual es munten les imatges, es retoquen si cal, s’hi afegeixen efectes especials, la banda sonora, etc.

 

Públic objectiu: és el grup de persones que comparteixen unes determinades característiques i que per això seran el públic a qui anirà dirigit un anunci. En anglès s’utilitza el terme target.

 

Publicitat enganyosa: publicitat que indueix els espectadors a errors sobre la seva naturalesa, preu, qualitat, etc.

 

- Publicitat emocional: estratègia que consisteix a anunciar un producte utilitzant emocions lligades al producte en lloc d’arguments racionals.

 

- Publicitat viral: publicitat (de vegades camuflada) que es transmet per internet de manera similar a com es transmet un virus: una cèl·lula infectada en contagia unes quantes que al seu torn en contagien cadascuna unes quantes més i d’aquesta manera amb l’acció de cada actor no es sumen infectats sinó que es multipliquen.

 

Segmentació: és l’acció de dividir el conjunt del mercat en diferents parts per a triar el públic objectiu de cada anunci. Aquesta divisió es pot fer amb diferents criteris: edat, sexe, interessos, etc.

 

Tràveling: és el tipus de moviment de la càmera que implica un desplaçament de l'eix de l'aparell.

 

- Vista d'ocell: Quan la càmera es situa a sobre de l'objectiu amb un angle perpendicular.

bottom of page